Goed onderwijs waar je kunt groeien

Bij ons kun je terecht voor de onderwijssoorten mavo, havo, atheneum en gymnasium. In het eerste leerjaar zit je in een klas op mavo-niveau, mavo/havo-niveau, havo/atheneum-niveau of gymnasiumniveau. Daarna vervolg je jouw leerweg op het onderwijsniveau dat het beste je past. Vanaf het tweede leerjaar bestaat elke klas uit leerlingen met hetzelfde niveau en hetzelfde leerjaar. In de bovenbouw bieden we extra vakken aan waardoor je naar eigen wensen en behoeften een vakkenpakket samenstelt.
Persoonlijke ontwikkeling vinden we belangrijk, daarom volg je de eerste twee leerjaren een gelijknamig vak waarin je jezelf beter leert kennen. Verder hebben we een sportklas en krijg je bij ons extra Engelstalig onderwijs. Zo volg je het vak Anglia en kun je bij ons Cambridgediploma’s halen.

Gebouwen voor verschillende leeftijden

Onze school ligt omgeven door veel groen, dicht bij het station van Boxmeer. Onze campus bestaat uit twee gebouwen. In het midden ligt een sportveld. In de gebouwen hebben we aandacht voor verschillende leeftijdsgroepen. Zo is in leerjaar 1 en 2 onze kleinschalige locatie aan de Stationsweg jouw thuisbasis. Vanaf leerjaar 3 volg je onderwijs op onze locatie aan de Bilderbeekstraat.

Al benieuwd wat onze school allemaal te bieden heeft?

Kijk hieronder dan verder!

Design & Innovation

Design & Innovation (D&I) is een vak voor mavo en een keuzevak voor de overige leerlingen. D&I is een combinatie van technologie (onder andere IT) en mediavormgeving. Je krijgt de kans om je al vroeg te specialiseren op het gebied van ontwerpen, creatief ontwikkelen, programmeren en (informatie)technologie. Je doet ook examen in dit vak. Het vak bestaat uit theorie en praktijkopdrachten waarbij de computer centraal staat.

Als leerling van havo en vwo kun je kiezen voor het vak informatica. Dit is ook een examenvak. In de onderbouw maak je kennis met basisbegrippen rond hardware en software. In de bovenbouw leren je hoe je een dergelijk programma met behulp van besturingssystemen kunt ontwikkelen.

Klik links voor het filmpje over D&I

Sportklassen en passie voor tekenen of muziek?

Naast reguliere gymlessen kun je wanneer je graag sport, je opgeven voor de sportklas. Je krijgt extra uren lichamelijke opvoeding, waar we dieper ingaan op de vaardigheden samenwerken, hulp verlenen, leidinggeven, organiseren en EHBO. In de sportklas bieden we per leerjaar verschillende buitenschoolse activiteiten, zoals American football, golf, wakeboarden, skiën en een survivalrun. 

Heb je een passie voor tekenen of muziek dan kun je deze vakken als examenvak kiezen. Zo is tekenen bijvoorbeeld een mooie voorbereiding als je bijvoorbeeld de mode in wil gaan, in de reclamewereld wil werken of architect wil worden. Kies je muziek in jouw eindexamenpakket, dan kun je deelnemen aan het toelatingsexamen voor het conservatorium. 

Klik links voor het filmpje over onze sportklas

Anglia en Cambridge

We bereiden je al in een vroeg stadium voor op onze internationale maatschappij. We bieden naast de normale lessen Engels, extra Engelstalig onderwijs aan. We maken hiervoor gebruik van twee unieke onderwijsvormen die wereldwijd bekend zijn: Anglia en Cambridge.

Het voordeel van Anglia en Cambridge onderwijs is dat je op jouw eigen niveau les krijgt én examen doet. Deze opleidingen worden afgesloten met internationaal erkende diploma’s. Dit biedt je onder andere de kans om toegelaten te worden tot Engelstalige opleidingen in binnen- en buitenland. Onze school kiest ervoor om alle andere lessen in het Nederlands te geven, zodat de lesstof ook goed kan worden overgedragen. De eindexamens van deze vakken worden namelijk ook in het Nederlands afgenomen.

Klik links voor het filmpje over ons Engelstalig onderwijs

Persoonlijke ontwikkeling

In de eerste twee leerjaren volgen alle leerlingen het vak Persoonlijke Ontwikkeling waarbij ze zichzelf leren kennen. Je leert hoe belangrijk het is om jezelf te zijn en te blijven en krijgt een training op het gebied van weerbaarheid en zelfverdediging. Met (kring)gesprekken, discussies, spelletjes, toneelstukjes, individuele en groepsopdrachten behandelen we allerlei onderwerpen om jou aan het denken te zetten.

Klik links voor het filmpje over PO

Ondersteuning en begeleiding

Soms heeft iemand extra ondersteuning, aandacht of advies nodig. Onze school biedt gespecialiseerde zorg aan, onder aansturing van de ondersteuningscoördinator en/of orthopedagogen. Samen met ouders stemmen we af welke ondersteuning/begeleiding iemand  (tijdelijk) nodig heeft om goed te kunnen functioneren op school. 

Klik links op de afbeelding voor een toelichting over onze ondersteuning

Gezonde school

Op onze school leer je over gezond eten en keuzes hierin maken. In de kantine kun je dit in de praktijk brengen want daar bieden we producten die bijdragen aan een gezonde ontwikkeling en leefstijl. Op die manier ontmoeten theorie en praktijk elkaar!

Om deze reden werken we op school volgens de 'Richtlijnen Gezondere Kantines' die zijn opgesteld door het Voedingscentrum. Zo zorgen we ervoor dat  je gemakkelijk een gezonde keuze kunt maken.

Klik links op de afbeelding voor ons beleidsplan Gezonde School

Meer informatie over instromen in klas 2 tot en met 6

Kom je niet van de basisschool maar stroom je in een ander leerjaar in dan in de brugklas, neem dan contact met ons op om een afspraak te maken voor een intakegesprek. Dat kan via 0485-572032 of via info@elzendaalcollege.nl.

Klik links op de afbeelding voor meer info