We werken met een promotiesysteem voor eerste- en tweedejaarsleerlingen. Dit betekent dat je in de onderbouw de mogelijkheid hebt om tijdens het schooljaar te promoveren naar een hoger niveau. Dit krijg je dan aangeboden in je eigen klas. Er zijn voor de leerlingen in de onderbouw vier momenten om een niveau te stijgen: na het eerste rapport klas 1, na het overgangsrapport klas 1, na het eerste rapport klas 2 en bij het overgangsrapport van klas 2.

Ook als je tijdens het jaar niet oefent met het hogere niveau, kun je aan het einde van het schooljaar nog in aanmerking komen voor een overstap naar een klas met een hoger niveau. Je moet dan voldoen aan de regels die hiervoor gelden.

Onze overtuiging is om jou alle mogelijkheden tot groei te bieden in plaats van teveel te vragen vanaf het begin. Dit systeem geeft elke leerling optimale kansen! Zo kan een mavo of mavo/havo-leerling bijvoorbeeld al tijdens het schooljaar naar het havo-niveau gaan. Ook aan het eind van leerjaar 1 of 2 kun je die overstap maken. Dit geldt ook voor leerlingen met een havo/vwo-advies, een kader/mavo- of basis/kader-advies.

Bijna alle promotieleerlingen doen examen op het hogere niveau en halen op dat niveau hun diploma.

Dit zijn de vier momenten om een niveau te stijgen.

Halverwege het schooljaar van leerjaar 1 en 2

Dit zijn de voorwaarden

  • Je voldoet aan de promotiecriteria
  • In overleg met ouders en jou kom jij op proef in de hogere leerweg te zitten
    Dit houdt in dat we jou naast standaard stof ook lesstof van het hogere niveau aanbieden en dat we toetsen zowel in het standaard als het hogere niveau meten. 
  • Beide cijfers voeren we in Magister in (dit noemen we de zogenaamde “schaduwboekhouding”).
  • Aan het eind van het schooljaar bekijken we of je het hogere niveau inderdaad aankunt. 
  • Als dat het geval is, gaat je verder op het hogere niveau. Je start het volgende leerjaar dan in een klas met het hogere niveau. 
  • Blijkt op het eind van het schooljaar dat het hogere niveau toch te moeilijk is dan ga je verder op het niveau waar je al zat.

Op het eind van het schooljaar van leerjaar 1 en 2

  • Voldoe je aan de overgangs- en de promotiecriteria dan heb je het recht om het komende schooljaar in een klas geplaatst te worden met een hoger niveau.