Op het Elzendaalcollege werken alle leerlingen met een eigen laptop. Een eigen laptop in de klas heeft een positief effect op het leerproces en de motivatie van leerlingen. Deze laptop wordt zowel op school als thuis gebruikt. De aanschaf van een extra laptop of pc voor thuis is hierdoor niet noodzakelijk.

Windows laptop met touchscreen

Op het Elzendaalcollege werkt iedere leerling met een eigen kleine Windows laptop met touchscreen. Deze laptop combineert de voordelen van een tablet met betere typemogelijkheden. Hierdoor is de laptop ook uitermate geschikt voor het maken van werkstukken, verslagen, het werken met 3D tekenprogramma’s etc.

Leerlingen werken zowel thuis als in de les met diverse programma’s, applicaties en apps. Het Elzendaalcollege heeft bewust gekozen voor een device in een Windows-omgeving. Aangezien bij de meeste vervolgopleidingen en in het bedrijfsleven ook met Windows wordt gewerkt.

Betaalbaarheid en service

Het Elzendaalcollege biedt ouders vrijblijvend de mogelijkheid om via de firma The Rent Company de laptop aan te schaffen. Zij hebben een helpdesk op school waar leerlingen dagelijks terecht kunnen met eventuele vragen en/of problemen.

Ouders kunnen kiezen voor een huurkoopovereenkomst, per maand, met een looptijd van 24, 36, 48 of 60 maanden. De kosten hiervoor bedragen €12,40 per maand bij een looptijd van 60 maanden (prijspeil 2021).

Aan het einde van de looptijd is de laptop eigendom. Het is ook mogelijk om de totaalprijs in één keer te voldoen. De totale aanschafwaarde is dan circa 3% lager dan wanneer u kiest voor het betalen in termijnen.

Standaard is de Easy4U verzekering van the Rent Company bij de (huur)koop van de laptop inbegrepen. Deze verzekering biedt de zekerheid dat de leerling bij defecten en problemen met de laptop direct geholpen wordt. Indien nodig krijgt de leerling tijdelijk een vervangende laptop mee, hierdoor komt de leerling nooit zonder laptop te zitten. De school adviseert een looptijd van de verzekering die aansluit bij de opleidingsduur op het Elzendaalcollege.