Honoursprogramma bovenbouw

In de bovenbouw van het havo en vwo bieden we een honoursprogramma voor leerlingen die meer willen en kunnen dan alleen het reguliere onderwijsprogramma. Gemotiveerde en talentvolle leerlingen kunnen hiermee een extra diploma halen. Op hbo’s en universiteiten wordt tegenwoordig steeds meer verwacht van leerlingen en wordt in een intakegesprek vaak naar het CV en de motivatie gevraagd.

Iets extra’s
Leerlingen met goede cijfers, een hoge mate van zelfstandigheid en voldoende motivatie komen in aanmerking voor deelname aan het honoursprogramma. Wij bieden hen de mogelijkheid om iets extra’s te laten zien op onze school dat ze vervolgens kunnen gebruiken voor hun toelating tot het vervolgonderwijs. Ook voor leerlingen die meer uitdaging en verdieping zoeken in de aangeboden lesstof, kan deelname aan het honoursprogramma een mooie aanvulling zijn. Kijk voor meer informatie over toelating en het programma op de website.

Honoursdiploma
Hier staat een overzicht van activiteiten binnen het honoursprogramma. Een havo leerling ontvangt het extra diploma als in 4 en 5 havo in totaal 4 sterren gehaald worden. Een vwo-leerling ontvangt het extra diploma als vanaf 4 vwo tot aan het eindexamen minimaal 5 sterren verdiend zijn. Het honoursdiploma wordt getekend door de rector en de twee projectleiders en geldt als een officieel diploma van het Elzendaalcollege.
Op termijn wordt dit programma ook ingevoerd op de mavo van onze school.

Meer informatie
Voor meer informatie of aanvullingen op het programma, stuur een mailtje naar Jordan Martens en Dimphy Kuijpers.