>    >    >    

Schoolboeken

Tja, helaas zijn boeken niet gratis, maar wel ontvangt elke middelbare school een 'lump sum' per leerling om de boekenpakketten kosteloos aan leerlingen te verstrekken. De school moet er zelf voor zorgen dat de pakketten voor dit bedrag geleverd kunnen worden en opdraaien voor eventuele tekorten. Voor het Elzendaalcollege betekent dit dat we – net als in het verleden – een verschil maken tussen enerzijds de boekenpakketten voor leerlingen in de klassen 1 tot en met 3 en 4 MAVO en anderzijds de boekenpakketten voor de leerlingen uit de klassen 4-5 HAVO en 4-5-6 VWO. Overigens zijn woordenboeken, atlassen en bijvoorbeeld leesboeken uitgesloten van het pakket dat door school wordt bekostigd. Deze moeten altijd door de ouders worden betaald.

BOEKEN INLEVEREN

Hieronder is het schema te downloaden voor het inleveren van de boeken aan het einde van het schooljaar.

INLEVERSCHEMA

-------------------------------------------------------------

ONTVANGST BOEKEN NIEUWE SCHOOLJAAR

 

Leerlingen uit de klassen 1 tot en met 3 en 4 MAVO

Deze leerlingen ontvangen het pakket op school op de eerste dag van het nieuwe schooljaar op school. De school bestelt de boeken en de leerlingen komen naar school om hun pakket op te halen aan het begin van het nieuwe schooljaar.  Elk pakket bestaat uit huur/leenboeken en werkboeken. De huur/leenboeken moeten aan het einde van het schooljaar weer in goede staat ingeleverd worden. Er mag niet in geschreven worden en er moet zorgvuldig mee omgegaan zijn. In elk huur/leenboek zit een formuliertje of stempel waarop de leerling zijn/haar naam zet. Dit zorgt ervoor dat een zoekgeraakt boek gemakkelijk weer bij de tijdelijke eigenaar terug bezorgd kan worden en maakt de controle aan het einde van het schooljaar (als de boeken weer ingeleverd moeten worden) makkelijker. Alle huurboeken moeten worden gekaft. Dit is ook verstandig voor de werkboeken omdat  ook die een schooljaar mee moeten gaan.

Als bij het inleveren blijkt dat een boek niet zorgvuldig behandeld is en/of beschreven is, dan leidt dit tot een boete. Deze wordt direct bij de inname van de boeken opgelegd en de leerling krijgt direct een nota mee die voor de uitreiking van het rapport bij de administratie betaald moet worden. De gang van zaken tijdens de controle is dat een van de medewerkers van het boekenfonds een eerste controle doet en wanneer hij/zij van mening is dat er wellicht een boete moet worden opgelegd, dan laat hij/zij de boeken die het betreft zien aan een van de eindverantwoordelijken hiervoor, te weten dhr. Ermers of mevr. Nelissen.

Nu kan het zijn dat bij de controle van de boeken aan het einde van het jaar bepaalde zaken over het hoofd zijn gezien. Om die reden is het van belang dat bij het uitreiken van de boeken aan het begin van het schooljaar de boeken goed worden gecontroleerd. Als je meent dat een boek tijdens de controle door het boekenfonds ten onrechte is goedgekeurd, dan moet je dit melden via het klachtenformulier.

Print het klachtenformulier uit en lever het samen met het betreffende boek in bij de administratie. Je klacht wordt bekeken en behandeld en via Magister ontvang je een mail dat je je boek weer kunt ophalen bij de administratie. Alle klachtenformulieren worden bewaard tot en met de inname van de boeken. Op die manier proberen we met elkaar ergernis over vermeend onterechte nota’s te voorkomen.

Wat moet er gebeuren als een boek zoek raakt?

Allereerst moet er goed gezocht worden en pas daarna moet er een nieuw boek aangevraagd worden. Dit gaat altijd gepaard met extra kosten! De kosten voor het extra boek moeten door de gebruiker worden betaald. Zelfs als blijkt dat het oude boek toch nog gevonden wordt, zijn er administratiekosten gemaakt en die moeten worden betaald.

Inname en uitgave

Omdat de inname en de uitgave van zo veel boekenpakketten een enorme klus is, wordt er gewerkt volgens een bepaald schema van inname en uitgave. Dit wordt tijdig gecommuniceerd en er kan in principe niet van worden afgeweken. Eventueel kan een ander dan de leerling zelf het boekenpakket inleveren, maar de verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij de leerling/ouder(s)/verzorger(s)

Boek lenen tijdens de vakantie (in verband met bijspijkeren )

Nadat het rapport is opgehaald kan met inlevering van onderstaand formulier en het betalen van een borgsom van 5 euro per boek een set boeken worden opgehaald (mits beschikbaar). De boeken dienen op de laatste maandag vóór het einde van de zomervakantie te worden ingeleverd. Dan wordt ook de borgsom terug betaald. Hierover wordt een afspraak gemaakt bij het ophalen van de boeken

Download hier het formulier voor het lenen van schoolboeken tijdens de zomervakantie.

De klassen 4-5 HAVO en 4-5-6 VWO

Deze leerlingen dienen met ingang van het schooljaar 20182019 de boeken te bestellen via Iddink op ww.iddink.nl - (leerlingen uit de andere klassen ontvangen hun boeken via het schoolfonds!)

Je vindt hier informatie over:
1. Alles over bestellen
2. Alles over leveren

1. Alles over bestellen

Bestel je boekenpakket vóór 9 juli 2018. Dan weet je zeker dat je de boeken op tijd binnen hebt.Als je later bestelt, kost het extra tijd en geld om je bestelling verzendklaar te maken. Deze kosten worden gedeeltelijk aan jou in rekening gebracht. Voorkom dit dus.

Zo werkt het:
1. Ga naar http://www.iddink.nl/bestellen en maak een persoonlijk account aan.
2. Tijdens het bestellen wordt gevraagd naar je schoolcode. Voor het Elzendaalcollege Boxmeer is dat 6S7MZPSP. Als de boekenlijst nog niet beschikbaar is, dan kun je je e-mail adres achterlaten. Je ontvangt dan een e-mail zodra je kunt bestellen.
3. Tijdens het bestellen zal ook een akkoord van je ouder(s)/verzorger(s) worden gevraagd. Zorg dus dat ze in de buurt zijn als je bestelt, dan is het zo geregeld.

2. Alles over leveren

Als je voor maandag 9 juli bestelt, levert Iddink je bestelling in de periode van maandag 23 juli t/m zaterdag 18 augustus 2018. Zodra je bestelling onderweg is, ontvang je een e-mail over de status van je bestelling. Ben je niet thuis? Geen probleem. Je ontvangt een kaartje in de brievenbus met aanwijzingen waar je je pakket kunt ophalen.

Wil je meer weten of heb je een vraag, kijk dan op www.iddink.nl/contact. Daar staan veel vragen en antwoorden en vind je informatie over de verschillende contactopties mocht je er niet uitkomen.

Namens Iddink alvast een fijne zomervakantie.