Lichamelijke opvoeding + Sportklas

Sportshirt met Elzendaallogo

Sportshirt met Elzendaallogo
Op het Elzendaalcollege dragen leerlingen in de gymlessen een voor de school ontworpen shirt.
Deze shirtjes zijn bij de sportwinkel van Neerven in Boxmeer te koop. We verzoeken onze nieuwe brugklassers dit shirt te kopen. De prijs van het shirt bedraagt €9,50. Kijk voor openingstijden op www.vanneervensport.nl

Als je op de links hieronder klikt, kun je de recente Atletiek-records van het Elzendaalcollege bekijken.

Overzicht schoolrecords

Jaarrecords schooljaar
 

Sportklas 

Sportklas iets voor jou?
Vind je het leuk om te sporten en ben je enthousiast om kennis te maken met nieuwe sporten? Dan is de sportklas wat voor jou!

Voor wie is de sportklas?
De sportklas is niet alleen voor leerlingen die goed kunnen sporten. De sportklas is geschikt voor alle leerlingen die graag sporten en bewegen en een goede motivatie hebben. In het schooljaar 2015-2016 wordt de sportklas ook aangeboden op 3 Havo/Vwo.

 

 

Activiteiten
Leerlingen in de sportklas krijgen extra uren lichamelijke opvoeding in de week. Hieronder kun je zien hoeveel uur per week en in welke leerjaren de sportklas wordt aangeboden.

Klas Aantal uren per week
1 mavo/havo 1
1 havo/vwo 1
2 havo/vwo 1
2 mavo 1
3 havo/vwo 1
3 mavo 2
4 mavo 2

Naast de lessen en de verschillende sporten wordt er ook veel aandacht besteed aan onderstaande vaardigheden:

• Samenwerken
• Hulpverlenen
• Leiding geven
• Organiseren
• EHBO

Deze vaardigheden worden geoefend binnen en buiten de lessen. Van je sportklasdocent krijg je feedback, hoor je wat je al goed kunt en hoe je nog beter kunt worden.
Binnen alle leerjaren vindt er minimaal een buitenschoolse activiteit plaats zoals klimmen, waterskiën, elektrisch motorcrossen, golfen, indoor trampoline springen, wakeboarden, boksen en tennis.

Heb jij interesse?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Niels Rothof (niels.rothof@elzendaalcollege.nl) of Denny Ali (denny.ali@elzendaalcollege.nl).