Rekenles op de basisschool

Hoewel Niek na de zomervakantie pas naar de brugklas gaat, volgt hij sinds kort rekenlessen van het Elzendaalcollege in Boxmeer op zijn eigen basisschool de Bonckert.

Niek zit momenteel in groep 8 en kon volgens zijn juf wel wat uitdaging gebruiken. “Het is fijn dat het Elzendaalcollege deze uitdaging kan bieden”, vertelt Loes van Kesteren van basisschool de Bonckert uit Boxmeer. Willy Rothof-Jilesen, directeur van de Bonckert: “We waren al langer op zoek naar een passend aanbod voor onze leerling en zijn daarover in gesprek gegaan met het Elzendaalcollege. We vinden het belangrijk als Bonckert om goed te kijken naar wat onze kinderen nodig hebben en ook waar zij zelf (autonomie) naar vragen”.
Elke donderdag werkt Niek aan Studyflow, een digitale lesmethode voor rekenen waarmee het Elzendaalcollege werkt. De lessen worden gegeven door Loes, een zesdejaars vwo-leerling van het Elzendaalcollege: “Ik zie het als een uitdaging om Niek nu al kennis te laten maken met onze lesmethode. En als iemand zo gemotiveerd is, maakt dat het lesgeven exta leuk.”  
Niek geeft aan zich niet anders of speciaal te voelen omdat hij gewoon in zijn eigen klas kan werken aan de lesstof van het Elzendaalcollege. “Ik maak wel iets anders, maar dat maakt niet zoveel uit, ik zit toch tussen mijn vrienden in de klas”, aldus Niek.