€ 1.500 voor Eva Cox Stichting

Eva Cox was pas enkele maanden oud toen zij in 2003 overleed aan de gevolgen van een hartafwijking. De ouders van Eva richtten een stichting op met als doel het ondersteunen van het Radboudumc en in het bijzonder het kinderhartcentrum. Na tien jaar werd de stichting overgedragen aan het Maasziekenhuis in Boxmeer.
Tom, de jongere broer van Eva en leerling van klas 1Ma, stuurde samen met zijn klasgenoten deze wens in voor de kerstactie van het Elzendaalcollege. 
Kinderarts Paul van Rijssel: “We zijn ontzettend blij met deze donatie. De Eva Cox Stichting ondersteunt scholingen voor kinderverpleegkundigen van het Maasziekenhuis, waar normaliter geen geld voor is. Denk bijvoorbeeld aan scholingen over astma, zindelijkheidsproblemen en angstvermindering bij kinderen. Alles met als doel om de kinderen op onze afdeling een veilig gevoel te geven met zo min mogelijk pijn en angst”.

Kerstwens bovenbouw
Ook in de bovenbouw is door de leerlingen een cheque t.w.v. € 1.500 uitgereikt. Binnenkort gaat een persoonlijke wens van de winnende klas in vervulling.