Les D&I voor basisscholen

Sinds enkele jaren bieden wij op het Elzendaalcollege in Boxmeer de vakken Design & Innovation (D&I) en informatica aan.

Binnen deze twee vakken wordt er o.a. aandacht besteed aan ICT, technologie, mediavormgeving, programmeren, ontwerpen, foto/video en 3D-printen. Daarnaast is het vooral een leuke en nieuwe manier van leren.

De leerlingen leren onder andere robots aansturen, programmeertalen gebruiken, maar ook vaardigheden die in deze tijd niet meer weg te denken zijn zoals creatief en kritisch denken en probleemoplossend werken.D&I is uniek in onze regio. Het Elzendaalcollege heeft dit vak inhoudelijk samen met andere VO scholen uit het land opgezet.

D&I is een regulier vak voor het mavo en een keuzevak in de onderbouw van het havo/vwo. In de bovenbouw van het havo/vwo wordt deze lesstof bij het vak informatica aangeboden.

Leerlingen kunnen zowel in het vak D&I als in het vak informatica examen doen.

Gratis D&I lessen voor basisscholen

Reeds enkele jaren geeft het Elzendaalcollege proeflessen voor leerlingen van groep 7 en 8 die interesse hebben in het vak D&I. Daaruit ontstond de vraag van basisscholen om deze lessen vaker aan te bieden. Wij bieden u dan ook de mogelijkheid om met uw klas nu alvast kennis te maken met D&I. Deelname aan deze les is niet alleen leuk en leerzaam voor uw leerlingen, maar het draagt tevens bij aan het techniekonderwijs op uw school.

Elke maandagochtend van 09.00 tot 10.30 uur hebben we ruimte gereserveerd voor basisscholen.

De lessen worden verzorgd door Ruud Verhagen, docent D&I en informatica. Ruud heeft een speciaal programma voor de leerlingen van groep 7 of 8 ontwikkeld. Het is een eerste kennismaking met het vak D&I.

Indien u interesse heeft in een gratis les, kunt u contact opnemen met Gabriëlle Guntlisbergen via telefoonnummer 0485-572032. Het is ook mogelijk om een tweede les te volgen. U kunt dit met Gabriëlle bespreken.

U kunt ook een e-mail met uw contactgegevens sturen naar: proeflesdeniboxmeer@elzendaalcollege.nl.

Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op om een afspraak te plannen.

Meer informatie

Op http://www.ecdi.nl ziet en leest u meer over Design & Innovation. Of bekijk onze promotiefilms.