>    >    

Veilig de weg op

De gezamenlijke fietsverlichtingsactie is een samenwerking tussen de genoemde middelbare scholen, gemeente Boxmeer en Sint Anthonis, politie, Stichting Wijkraad Boxmeer West en diverse fietsenmakers uit de regio.

Op de verschillende scholen worden leerlingen bewust gemaakt van de kwetsbaarheid in het donker. Dit doen we onder andere door tijdens de mentorles in gesprek te gaan met onze leerlingen. We laten hen vooral inzien wat er kan gebeuren wanneer je niet goed zichtbaar bent. Ook bespreken we het gebruik van de telefoon op de fiets.

De fietsen worden op school gecontroleerd. Donderdag 25 oktober vindt de controle van de fietsverlichting plaats bij Metameer Boxmeer én Stevensbeek. In Boxmeer wordt de controle uitgevoerd door fietsenmakers Gerard Kocken en Maurix Tweewielers, in Stevensbeek door Profile Marc Ermers, Thijs Hendriks tweewielers en Het Fietsenhuis Theo Aben. Op Dinsdag 30 oktober kunnen de leerlingen van Pro College de verlichting laten controleren door Hans Lemmens Tweewielers. Op woensdag 7 november is het de beurt aan de leerlingen van Elzendaalcollege Boxmeer, waar Profile Marc Ermers en Hans Lemmens Tweewielers aanwezig zijn.

De leerlingen worden gewezen op eventuele gebreken en kunnen in diezelfde week kleine reparaties aan hun fietsverlichting laten uitvoeren door de aangesloten fietsenmakers. De kosten voor de onderdelen, zoals de batterijen van de fietsverlichting, zijn voor rekening van gemeente Boxmeer en gemeente Sint Anthonis. Leerlingen waarvan de fiets teveel mankementen heeft, ontvangen een kortingsbon voor een van deze fietsenmakers.