Profielwerkstuk wedstrijd

Op maandagavond 5 februari was het weer zover: de jaarlijkse profielwerkstuk wedstrijd. Een zestal koppels van het vwo en twee van het havo gaven een presentatie van de resultaten en het verloop van hun werkstuk. Er kwamen zeer boeiende en ook uiteenlopende onderwerpen aan de orde. De kwaliteit van alle presentaties was bijzonder goed dit jaar.

Het publiek werd uitgedaagd om deel te nemen aan de vraagstellingen van de verschillende werkstukken.

Bij de presentaties van het vwo wisten Carmen en Rosanne vanuit verschillende invalshoeken het verbod op plastic tasjes in het milieu te belichten en de bijzondere werking van honing werd door Marc en Julia nog extra duidelijk door de voorlichtingsfolder die na afloop werd uitgereikt.

Nicky en Nikki hadden goede adviezen voor de middenstand in Boxmeer in 2025 terwijl Martijn en Jesse inzicht gaven in het ziektebeeld van prostaatkanker dankzij hun contacten van het hoogste niveau in de medische wereld.

Cas en Noor maakten ons bewust van de opvallende verschillen in handschriften en Britt en Michiel wisten het publiek een inkijk te geven in de geheimen rond de QR code.

Bij de havopresentaties gingen Kay en Mees in op de effecten van een glowstick en hielden Eline en Renske zich bezig met hersenziektes en het taalvermogen.

De deskundige jury van het vwo bestaande uit Jacques Marsmans en Willem Norbruis koos de presentatie van Nicky en Nikki als de beste vanwege het effectieve gebruik van alle mogelijkheden om een presentatie te doen slagen.
De jury van het havo, Els Nelissen en Jordan Martens, koos voor de presentatie van Kay en Mees als de meest pakkende presentatie.

De winnaars worden voor eeuwig vermeld op de zuil van alle historische winnaars van de profielwerkstukken van het Elzendaalcollege!