>    

Nieuws

Sportklas de hoogte in

Tijdens de activiteitenweek zochten de leerlingen van de sportklas het hogerop in het klimcentrum in Nijmegen. Bekijk het fotoboek


Sportklas de hoogte in
3 april muziekavond

Onze havo- en vwo-leerlingen kunnen muziek als examenvak kiezen. Op woensdag 3 april presenteren de examenkandidaten van 5 havo en 6 vwo hun laatste en belangrijkste praktijkexamen. Iedereen is welkom!


3 april muziekavond
Goed gevulde tassen voor de Voedselbank

Onze tweedejaars leerlingen hebben in de omgeving houdbare producten verzameld en tientallen voedselpakketten samengesteld. De goed gevulde tassen, voorzien van mooie spreuken, lieve berichtjes en vrolijke tekeningen, zijn vanmiddag aan de Voedselbank overhandigd. Toppers!


Goed gevulde tassen voor de Voedselbank
Beroepenfeest VMBO On Stage

De vmbo-afdelingen van het Elzendaalcollege, Merletcollege en Metameer hebben de handen ineengeslagen om de eerste editie van Land van Cuijk & Maasduinen On Stage voor hun vmbo-leerlingen te organiseren. Gedurende dit schooljaar worden bijna 900 tweedejaars- en derdejaarsleerlingen van het vmbo wegwijs gemaakt in het maken van een beroepskeuze. Dat gebeurt onder het motto 'Alles mag je worden'.


Beroepenfeest VMBO On Stage
Door naar 2de ronde Natuurkunde Olympiade

Eind januari hebben 22 leerlingen uit 5 vwo en 6 vwo deelgenomen aan de Nationale Natuurkunde Olympiade. Thijs Vernooij (6V), Daan Grüntjes (5V), Nikita Gyrych (6V) en Jochem Langen (6V) hoorden bij de beste 10% van Nederland en ontvingen een certificaat voor hun eervolle resultaat. Gefeliciteerd!


Door naar 2de ronde Natuurkunde Olympiade
Alsnog een Anglia certificaat

Maar liefst 60 leerlingen van mavo, havo en vwo van Elzendaalcollege Boxmeer hebben alsnog een Anglia certificaat overhandigd gekregen. Gefeliciteerd allemaal!


Alsnog een Anglia certificaat
Museum het Valkhof

Vlak voor de vakantie had klas 2Ga een geslaagde excursie naar Museum Het Valkhof in Nijmegen. Het programma bestond uit een schervenworkshop, een foto-opdracht in de stad, een interactieve archeologieopdracht in het museum en een rondleiding door het museum onder leiding van een gids. Bekijk het fotoboek


Museum het Valkhof
Profielwerkstuk wedstrijd

Dinsdag 26 februari vond de jaarlijkse profielwerkstuk wedstrijd voor havo en vwo op het Elzendaalcollege in Boxmeer plaats. Er kwamen zeer boeiende en uiteenlopende onderwerpen aan bod en de kwaliteit van de presentaties was bijzonder goed.


Profielwerkstuk wedstrijd
€ 1.500 voor Eva Cox Stichting

Voor de opbrengst van de kerstactie van het Elzendaalcollege mocht elke klas een wens bedenken. Voor klas 1Ma was dit een donatie aan de Eva Cox Stichting. Kinderarts Paul van Rijssel van Maasziekenhuis Pantein nam in het bijzijn van de ouders van Eva de cheque in ontvangst.


€ 1.500 voor Eva Cox Stichting
Extravaganza

The Animal Kingdom. We zijn nog aan het nagenieten van twee avonden vol verhalen, zang, dans, mode, fotografie en improvisatietheater. Bekijk het fotoboek


Extravaganza
Kamp Vught

Kippenvelmomenten voor 3 vwo. Voor het vak geschiedenis kregen zij een rondleiding in voormalig kamp Vught en bezochten zij de fusilladeplaats. Bekijk het fotoboek.


Kamp Vught
Ken-je-Klassiekenquiz

Op zaterdag 26 januari vond in Museum Het Valkhof in Nijmegen de regionale voorronde plaats van de Ken-je-Klassiekenquiz. Onze school was met twee teams vertegenwoordigd: een team van derdeklassers en een van vijfdeklassers. In de quiz kwamen allerlei vragen aan de orde op het gebied van de klassieke oudheid.


Ken-je-Klassiekenquiz
Op bezoek bij ROC de Leijgraaf

Op uitnodiging van ROC de Leijgraaf in Cuijk mochten onze derdejaars mavoleerlingen een kijkje nemen bij verschillende opleidingen waaronder horeca, toerisme, ICT en laboratoriumtechniek. Bedankt voor de gastvrijheid ROC!

 

Bekijk het fotoboek.


Op bezoek bij ROC de Leijgraaf
Ontdek ons aanbod in de bovenbouw

Onze school heeft een grote bovenbouw waardoor we in staat zijn om veel verschillende vakken aan te bieden buiten de wettelijk vastgestelde profielen. Bekijk het ruime keuzeaanbod in onze nieuwe brochure.


Ontdek ons aanbod in de bovenbouw